Ishockeylandslaget – Tre Kronor

svenska hockeylandslaget - tre kronor

Svenska ishockeylandslaget får mest rubriker i tidningarna när det är dags för VM, OS eller World Cup. Tre Kronor spelar en del andra landslagsmatcher inklusive träningslandskamper och Euro Hockey Tour. Laget som ställer upp i dessa är klart svagare än spelartruppen som samlas för de stora turneringarna.

I september 2016 är det dags för första gången sedan 2004. NHL-spelare är med i turneringen, vilket gör att landslagen som är med är ännu bättre än de som länderna skickar till vinter-OS. I maj 2017 är det dags för VM i Köln och Paris.

Tränare just nu: Tommy Boustedt och Rikard Grönborg

Lagkapten just nu: Henrik Sedin

Senaste spelartruppen: Tre Kronor ställer upp i World Cup of Hockey i Kanada med en rad fantastiska hockeyspelare, inklusive Daniel och Henrik Sedin. Tyvärr är inte Per Zetterberg med i Världscupen.

Aktuella turneringar: World Cup of Hockey 2016 i september

Kommande matcher: Matcher mot Ryssland (18 september), Finland (20 september) och Team North America (21 september)

Senaste resultat: Förlust i kvarten mot Kanada i VM 2016 i Ryssland med 0-6

Bästa resultat: OS: Två guld 1994 och 2006. VM: Nio guld, senast 2013

Hockeylandslaget odds

Tyvärr är odds på hockeylandslag inget som spelbolagen satsar på. Det går inte att jämföra antalet spelmarknader på ishockey med spelvalen du får för en vanlig Premier League-match. Det går att betta på turneringsvinnare och lägga enklare spelkuponger på 1X2, antal mål och matchresultat. Visst finns det undantag i spelbolagen som primärt satsar på svenska kunder. Även i Sverige är det dock fortfarande ovanligt med betting på ishockey. Spel på NHL-matcher slår bets på landslagshockey med hästlängder.

Den turneringen som är mest aktuell just nu är World Cup 2016. Odds på att Sverige vinner ligger på 6.00. Därmed är det svenska ishockeylandslaget en av huvudfavoriterna i turneringen som avgörs i Toronto. Storfavoriten är Kanada (odds: 2.00). USAs och Rysslands chanser är enligt oddsexperterna på samma nivå som Sveriges.

Spelbolag väntar med odds på hockey-VM 2017. Så fort något av oddssidorna väljer att gå ut med dem, kommer vi att informera er om detta. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så att du inte missar de senaste nyheterna om landslagen, inklusive odds på världsmästerskap i ishockey.

Hockeylandslaget biljetter

Vill du se Sverige i World Cup i Kanada, är det flygbiljetterna som är dyrast. Du behöver inte oroa dig över biljettpriserna. Det är inte många där som vill se sådana ”tråkiga” matcher som Sverige mot Finland. Kanadensare vill bara se sitt landslag spela. Det gör att biljetter till hockeylandslagets matcher går just nu att köpa för så lite som 200 kronor.

Vi antar dock att du stannar hemma och följer Tre Kronor i World Cup från soffan. Vill du se landslaget spela på hemmaplan, får du satsa på Euro Hockey Tour. Du får förvisso inte se de stora hockeystjärnorna, men behöver inte heller betala mycket för att besöka EHT. Biljetterna finns det gott om och de kostar bara 100-200 kronor, beroende på match och arena.

I maj 2017 spelar Sverige i Grupp A i tyska Köln mot USA, Ryssland, Slovakien, hemmanationen Tyskland, Lettland, Italien och Danmark. Det är en gyllene chans för alla ishockeyfans att kombinera en resa till Tyskland med landslagshockey. Vanligtvis är det inga problem med att köpa VM-biljetter på plats. Vi rekommenderar dig varmt att boka en resa dit för att uppleva hockey, dricka bärs, besöka Kölner Dom och heja på Sverige.

Hockeylandslaget på tv

Hockeylandslagets matcher i World Cup of Hockey 2016 sänds i tv av MTG-kanaler – TV3, TV10, Viaplay och Viasat Hockey. De sänder även alla träningsmatcher som landslaget spelar inför World Cup.

Ishockey-VM sänds av TV4, vilket innebär att du kan se alla Sveriges matcher helt gratis. Samma gäller även OS. Landslagsspel sänds gratis. TV3 har köpt rättigheterna och debuterade med OS-hockey 2012. Det blev en stor succé för tv-kanalen tack vare Sveriges finalplats. Matchen mellan Sverige och Kanada sågs av över två miljoner svenskar.

Är du en riktig hockey freak och följer alla Sveriges landskamper i Euro Hockey Tour, är det SVT som gäller. Det är få som tittar på dessa matcher, men det är rätt bekvämt för dig som gillar livebetting på hockey. Du får chansen att följa matchen utan fördröjning helt gratis.

Tre Kronor spelkalender

I år är Tre Kronors spelkalender rätt full med matcher. Först är det träningsmatcher inför World Cup som gäller. Därefter flyger landslaget över Atlanten för att spela turneringen. Ett par månader senare, i november, startar Euro Hockey Tour. Den 5 maj väntar första VM-matchen – i Köln mot Ryssland. Här kommer spelkalender för hösten:

  • Bortamatch (träningslandskamp) mot Finland på Hartwall i Helsingfors den 8 september (start kl 19.00);
  • Hemmamatch mot Finland i Scandinavium den 10 september (start kl 19.00);
  • Den 14 september spelar Sverige mot Europas lag i Washington, USA. Det blir Tre Kronors sista träningsmatch inför World Cup of Hockey start;

Fyra dagar efter vänskapsmatchserien spelar Tre Kronor sin första match i Toronto.

  • Den 18 september spelar Sverige mot Ryssland med start kl 15.00 svensk tid;
  • Den 20 september är det dags för matchen mot Finland;
  • Den 21 september avslutar Tre Kronor gruppspelet med matchen mot Nordamerika som består av U23 spelare från USA och Kanada.

Lyckas Sverige sluta etta eller tvåa i gruppen, väntar en semifinal. Finalen spelas som serie med bäst av två matcher. Bronsmatchen i World Cup spelas inte.