Landslaget i damfotboll

Svenska damlandslaget

Svensk damfotboll är relativt populär och vi har ett  damlandslag som presterar bättre i de stora fotbollsturneringarna än herrarna. Med legendariska Pia Sundhage som huvudtränare har landslaget lyckats nå finalen i OS i Rio, vilket har skapat en del rubriker både hemma i Sverige och utomlands.

Få landslag kan skryta med över 5000 åskådare på läktarna när vänskapsmatcher spelas. När damerna mötte Japan i sin sista träningslandskamp inför OS i Kalmar, fanns det hela 5073 personer i publiken.

Tränare just nu: Pia Sundhage

Lagkapten just nu: Seger och Schelin

Senaste spelartruppen: Vi kommer att presentera senaste landslagstruppen när Pia Sundhage tar ut nya spelare till matchen mot Slovakien den 15 september

Aktuella turneringar: Kval till EM 2017 i Holland

Kommande matcher:Mot Slovakien den 15 september och Danmark den 20 september

Senaste resultat: OS-silver 2016 i Rio

Bästa resultat: VM-silver 2003, OS-silver 2016, EM-guld 1984

Damfotboll odds

Odds på damfotboll är fortfarande inte speciellt populära. I och med att intresset för damfotboll växer, väljer allt fler bettingsidor erbjuda spel på damfotboll. Speciellt gäller det livebetting. Anledningen till det är att många oddsspelare väljer matcher som går live, oavsett vilken sport. Livebets är för en del spelare ett lotteri. De väljer att satsa pengar på alla matcher som pågår, från baseboll och cricket till damfotboll och darts.

Redan nu går det att spela på att Sveriges damlandslag i fotboll vinner OS 2020. Odds på Sveriges vinst ligger på 11.00, vilket är klart lägre än vad odds på herrlandslag är, oavsett finalturneringen (EM, VM eller OS).  För närvarande ges inga odds på damfotbolls-VM och EM 2017 i Holland. Nästa VM i damfotboll spelas 2019 i Frankrike. Turneringen startar den 1 juni och avslutas den 30 juni.

Sverige damfotboll biljetter

Det är ännu enklare att köpa bra biljetter till Sveriges damlandslagsmatcher än till U21 fotbollslandslaget. Biljettpriserna ligger på samma låga nivå. Du kan räkna med att få betala en femtiolapp och får riktigt bra sittplatser för det priset.

Precis som herrlandslaget har damerna en hemmaarena i Göteborg, Nya Gamla Ullevi, där de spelar alla sina hemmamatcher i officiella turneringar. Matchen mot Slovakien spelas just där. Vänskapsmatcher spelar damlandslaget på andra arenor. För att köpa biljetter och se Sveriges damer spela, besök Svenska fotbollsförbundets hemsida och hitta fliken som heter biljetter.  Vet du var matchen kommer att spelas, går det bra att öppna arenans hemsida och hitta information om hur du köper fotbollsbiljetterna där.

Damfotboll på tv

I Sverige är damfotboll på tv fortfarande inte lika populär som herrfotboll. Det behövs ett gäng fantastiska fotbollsstjärnor som spelar lika bra som Zlatan och ser ut som Zara Larsson för att få en ändring på det. Det kanske låter sexistiskt, men vi står för det vi säger. Tyvärr är vårt land fortfarande inte speciellt jämställt. I fallet med tv och sändningsrättigheter är det pengarna som talar. Det är tv-tittarnas fel att vi inte följer damfotboll på tv och röstar därmed med plånboken på herrfotboll.

Vill du se landslagsfotboll (damer) på tv, välj C More och Kanal 12. De visar alla officiella matcher som Pia Sundhages team spelar. Om damerna lyckas nå final i EM, VM och OS, brukar de stora tv-kanalerna ta över och visa alla Sveriges matcher live gratis.

Damfotboll spelkalender

Efter OS 2016 är damernas spelkalender inte speciellt fullspäckad. Det väntar två kvalmatcher till EM i Holland 2017:

  • Hemma mot Slovakien den 15 september;
  • Borta mot Danmark den 20 september.

För att ta sig vidare till EM bör det räcka med en poäng, men helst ska damlandslaget vinna hemmamatchen mot slovakiskor, vilket gör att sista matchen mot grupptvåan Danmark blir helt betydelselös.