U21 Landslaget i fotboll

U21-landslaget i fotboll firar

Efter U21-landslagets  fantastiska vinst i Tjeckien 2015 följer många av oss U21 fotboll. Det krävs nog några år tills herrlandslaget presterar bra igen nu när Zlatan har valt att sluta. Janne Andersson har nu ersatt Hamrén för att skapa  ett nytt landslag som inte byggs runt Zlatan. Det är just U21 fotbollslandslaget lett av Håkan Ericson som får agera som talangpool för den nye tränaren.

Vinst U21-EM igen?

Att U21 vinner ett EM igen 2017 är en riktigt tuff uppgift. Nu när inga OS-biljetter står på spel och när ungdomslandslaget redan har bevisat att de kan, är det kanske inte heller det viktigaste. Många fotbollsfans och oddsspelare vill gärna se Håkan Ericson träna herrlandslaget om ett par år. För att få chansen i framtiden måste Håkan nu bevisa att succén i U21 EM 2015 inte var en engångsföreteelse.

Tränare just nu: Håkan Ericson

Lagkapten just nu: Victor Lindelöf

Senaste spelartruppen: Erlandsson, Johansson – Une Larsson, Wahlqvist, Dagerstål, Konate, Nilsson, Lundqvist, Brorsson – Hallberg, Asoro, Olsson, Tankovic, Gustafson, Rakip, Moberg Karlsson – Cibicki, Strandberg, Larsson

Aktuella turneringar: Kval till U-21 EM 2017 i Polen (16-30 juni 2017)

Kommande matcher: Kroatien, Spanien i september 2016. Estland och Kroatien igen i oktober.

Senaste resultat: Vinster mot San Marino (mars) och Georgien (juni)

Bästa resultat: Vann EM 2015 och fick därmed en OS-biljett

Sverige U21 odds

Odds på att Sveriges U21 landslag vinner i EM 2017 i Polen borde vara rätt höga. Senast vi kollade, fanns det inga odds på denna turnering tillgängliga. Spelbolagen på nätet kommer säkert att publicera vinnarodds inom några månader. Då kommer vi att uppdatera denna sektion.

Trots det faktum att Sverige har vunnit i EM 2015 i Tjeckien, förväntar vi oss att du får minst 10.00 i odds på U21 Sverige i finalturneringen. Men först måste vårt ungdomslandslag i fotboll kvalificera sig till Polen 2017. För att göra det måste vi antingen vinna gruppen eller sluta bland fyra bästa grupptvåor för att få spela playoff. Två vinnare i playoff når slutspelet. Just nu ligger Sveriges U21-lag på andra plats i gruppen.

U21 biljetter

Är du intresserad av U21 biljetter, har vi goda nyheter för dig. Det är både enkelt och billigt att se U21 live. Det brukar bara vara runt två tusen åskådare på läktarna. Till skillnad från herrlandslaget spelar vårt ungdomslandslag i flera olika städer runt om i Sverige.

Biljettpriserna är 40 kronor och du får alltså se framtida fotbollsstjärnor från nära håll. Först till kvarn gäller. Du kan få riktiga lyxbiljetter till ett lågt pris. Oavsett om du gillar ungdomsfotboll eller inte, är det kul att besöka en U21-match, bara för att få uppleva hur det känns att sitta på de nedre läktarna som annars brukar vara rätt dyra.

U21 matcher på TV

För att se U21 matcher på TV gäller det att skaffa TV12 och/eller C More Stream som ger dig möjligheten att följa en del sport live direkt i din dator. Andra gratisstreams går säkert att hitta, men de ger inte samma kvalitet och upplevelse.

I ärlighetens namn, är U21 fotboll sällan riktigt spännande. Med dålig bildkvalitet blir det ännu mindre roligt att följa ungdomsfotboll på TV. Spelar du på liveodds på ungdomsfotboll, är det smart att överväga skaffa C More. Vi vill inte göra någon reklam för tjänsten. Vi på allalandslag.se anser att all fotboll i TV ska vara gratis.

U21 spelkalender

I skrivande stund återstår det bara två matcher för U21 landslaget i EM-kvalet:

  • Borta mot Estland den 6 oktober
  • Hemma mot Kroatien den 10 oktober

Lyckas grabbarna med att sluta tvåa, kan ytterligare två playoffmatcher tillkomma i U21 spelkalender. Två sista EM-platser bestäms på hemma-borta-basis. Matcherna spelas mellan den 7 och 11 november. U21 Sverige måste vinna båda resterande matcher för att inte släppa förbi Spanien som säkert kommer att vinna sina kvarstående matcher mot Estland och San Marino. Får Sverige sex poäng i matcher mot Estland och Kroatien, går de direkt vidare till EM – från första plats.

Därför lutar det åt att det inte blir några playoffmatcher för U21-landslaget i november.